اپتومتریست بهداشت و درمان صنعت نفت فارس و هرمزگان بر این باور است که از زمان تعطیل شدن مدارس و شروع آموزش های اینترنتی کودکان، متاسفانه تعداد ساعاتی که این قشر در منزل و جلوی دستگاه های الکترونیکی حضور دارند افزایش یافته و قرنطینه حاصل از کرونا منجر به تغییر دید چشم آن ها شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس و هرمزگان، حکیمه طاهری همزمان با روز ملی گرامی داشت اپتومتری در خصوص مشکلات ناشی از ایام قرنطیه برای کودکان، گفت: بسیاری از کودکان از موبایل و تبلت و سایر وسایل الکترونیکی در طول شبانه روز ،هم برای آموزش هم برای گذراندن اوقات فراغت در قرنطینه خانگی استفاده میکنند که این کار مشکلات زیادی برای کودکان ایجاد کرده است.
اپتومتریست بهداشت و درمان صنعت نفت منطقه فارس در درمانگاه شماره (2) شیراز، یکی از مشکلات رایج در این زمینه را افزایش نزدیک بینی یا مایوپی در کودکان دانست و افزود: کودکانی که ساعات زیادی را مشغول آموزش از طریق موبایل یا تبلت هستند و سپس به دنبال آن انجام کارهای مرتبط با تحصیل در فاصله نزدیک مانند خواندن و نوشتن را انجام میدهند کاملا مستعد ابتلا به نزدیک بینی میباشند و با علائمی مانند چشمک زدن، مالش چشم ها و شکایت از تاری دید، مراجعه میکنند.
وی اظهار داشت: مراقبت و توجه به علایم در کودکان بسیار مهم است زیرا کودکان سریع به تغییر بینایی سازگار میشوند و ممکن است شکایت نکنند.
طاهری اضافه کرد: همچنین این افزایش استفاده از وسایل الکترونیکی موجب بروز خشکی چشم و سردرد هم میشود که معمولا با شکایت از سوزش داخل و اطراف چشم تاری دید و پلک زدن های مکرر و یا حتی اشک ریزش بیش از حد بروز میکند .
این اپتومتریست در بهداشت و درمان صنعت نفت منطقه فارس عنوان کرد: از آنجائی که دوران کودکی بحرانی ترین زمان برای تکامل بینایی کودک است هرگونه تاری دید که پیگیری نشود بی شک مشکلات دائمی در بزرگسالی برای کودک ایجاد میکند.
وی افزود: برخی کودکان با تنبلی چشم یا آمبلیوپی (Amblyopia)به دلیل قرنطینه معاینات دوره ایی و برنامه های درمانی آن ها متوقف شده که این موجب آسیب غیر قابل جبرانی در روند درمان کودک میشود.
طاهری گفت: تعدادی از کودکان به دلیل افزایش مدت زمان تماشای صفحه های نمایشی از نزدیک دچار انحراف چشم میشوند که این کودکان به احتمال زیاد نیاز به تنظیم مجدد قدرت لنزهایشان در هماهنگ کردن دو چشم دارندکه متاسفانه بدلیل پاندمی و قرنطینه و تاخیر مراجعه مشکل جدی ایجاد کرده است.
وی تاکید کرد: چند تغییر در برنامه روزانه کودک و توجه والدین میتواند در کاهش مشکلات ناشی از پاندمی و قرنطینه کمک کننده باشد.
به گفته اپتومتریست بهداشت و درمان صنعت نفت منطقه فارس، بکارگیری راهکارهایی نظیرِ استفاده از صفحه نمایش بزرگتر و دورتر بودن آن از چشم کودکان(مانیتوری که سرتاسر باز شود بهتر از موبایل و تبلت می باشد) ، پیروی از قانون ۲۰_۲۰_۲۰ بطوری که هر ۲۰ دقیقه کار در فاصله نزدیک باید حداقل ۲۰ ثانیه چشمها را استراحت داد و حداقل ۲۰ فوت دورتر نگاه شود، برخاستن کودک هر یک ساعت از جلوی مانیتور و از پنجره به بیرون نگاه کردن، پلک زدن مرتب کودک برای جلوگیری از خشکی چشم، متناسب بودن روشنایی صفحه نمایش با سطح نور اتاق و افزایش کنتراست صفحه برای کاهش خستگی چشم کودک، محدود کردن استفاده از نور آبی در شب برای جلوگیری از سخت تر کردن خواب کودک و عدم استفاده کودک از وسایل الکترونیکی حداقل یک ساعت قبل از خواب برای خارج شدن چشم ها از اسپاسم؛ می تواند در جهت کنترل والدین برای جلوگیری از آسیب های ناشی از قرنطینه خانگی کووید_ 19 کمک شایانی داشته باشد.