سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۱۵:۵۳

اخبار

تشریح عملکرد HSE و بهداشت و درمان نفت در حضور معاون اول رئیس جمهوری

سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با طراحی و تدوین بیش از ۵۰ دستورعمل، تأمین حداکثری وسایل حفاظت فردی، ایجاد سامانه جامع غربالگری، راه‌اندازی اورژانس خاکستری و تمهیدات ویژه برای بستری و پایش مستمر وضع جسمی مبتلایان به کووید-۱۹، در مقابله با شیوع کرونا در سطح صنعت نفت اقدام‌های گسترده‌ای انجام داده است.

به گزارش روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس و هرمزگان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، حبیب‌الله سمیع، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت در نشست مشترک اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری با وزیر نفت و و معاونان وی که در وزارت نفت برگزار شد، به تشریح اهم اقدام‌های این سازمان در مقابله با ویروس کووید-۱۹ پرداخت و گفت: سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با در اختیار داشتن ۹ بیمارستان، ۳۵ پلی‌کیلینک تخصصی، ۷۰ مرکز سلامت خانواده و ۱۸۰ مرکز طب صنعتی و بهداشت مستقر در مناطق عملیاتی صنعت نفت، وظیفه مدیریت شرایط اضطراری اپیدمی کووید-۱۹ را در جامعه شاغلان، بازنشستگان و خانواده‌های محترم آنان در سطح کشور با جمعیت زیر پوشش حدود ۵۰۰ هزار نفر به‌عهده دارد که باید جمعیت ۵۰۰ هزار نفری مشتمل بر کارکنان قراردادی، پیمانکار و ساکنان بومی مناطق عملیاتی نفت را نیز به این میزان اضافه کرد.

وی درباره اقدام‌های پیشگیرانه‌ای که در دستور کار صنعت نفت قرار گرفت، به تشکیل ساختار فرماندهی ستاد مقابله با کویید-۱۹ در صنایع نفت و گاز در سطح مناطق مختلف و برگزاری کمیته شرایط اضطراری سطح سه در چهار شرکت اصلی اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰ دستورعمل و شیوه‌نامه و راهنمای اجرایی بر اساس ضوابط علمی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت در این زمینه طراحی و تدوین شده است که آن را متناسب با شرایط سکوها و جزایر و مناطق عملیاتی صنعت نفت تغییر داده و کاربردی‌تر کرده‌ایم.

سمیع گفت: در زمینه تأمین کالا و وسایل حفاظت فردی، ماسک و دیگر وسایل برای بیمارستان‌ها و مراکز ستادی و عملیاتی فراهم شد؛ تب‌سنجی و معاینات در ساختمان‌های نفت صورت می‌گیرد و به ویژه تمهیدات مراقبتی درباره مناطق عملیاتی صنعت نفت مورد توجه قرار داشته است.

وی با اشاره به طراحی سامانه جامع غربالگری و پایش بیماران مبتلا به کرونا در صنعت نفت، افزود: ما خوداظهاری کارکنان اقماری را در این سامانه اجباری کردیم و همچنین در این مدت، اقدام‌های سختگیرانه‌ای در مبادی ورودی مناطق عملیاتی صنعت نفت لحاظ شده است.

سمیع با بیان اینکه صنعت نفت حدود هزار تخت بیمارستانی در اختیار دارد، گفت: ۱۵۰ تخت را در ۹ بیمارستان به بیماران کووید-۱۹ اختصاص دادیم؛ همچنین اورژانس خاکستری را صرفا برای انتقال بیماران مشکوک به علائم کرونا راه‌اندازی کردیم و ۳۰ تخت آی‌سی‌یو نیز برای مبتلایان کرونا در نظر گرفتیم. دارو و تجهیزات نیز به میزان کافی تهیه شد و صنعت نفت در درمان مبتلایان با هیچ کمبودی مواجه نشد.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با بیان اینکه پایش وضعیت مبتلایانی که پس از بهبود ترخیص می‌شوند یا آن دسته از مبتلایانی که در قرنطینه هستند، مستمر انجام شده است، ادامه داد: کل مراجعان سرپایی به مراکز درمانی زیرمجموعه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از ابتدای اسفندماه پارسال تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه امسال، ۴۶۰ هزار مورد بوده است که از این میان، ۲۸ هزار مورد مشکوک به کرونا بوده‌اند؛ هزار مورد بستری صورت گرفته و ۲ هزار مورد قرنطینه خانگی انجام شده است.

سمیع درباره سامانه غربالگری هم توضیح داد: در این مدت حدود ۱۰۰ هزار نفر در این سامانه اطلاعات خود را وارد کرده‌اند که از این تعداد ۲۱ هزار نفر اقماری‌ بوده‌اند، به‌طوری‌ که برای ۴۵۵ نفر از این افراد ممانعت پرواز صادر شد. از میان این ۱۰۰ هزار نفر، ۴ هزار مورد نیاز به پیگیری و پایش تا ۱۴ روز داشتند که این کار از سوی حدود ۳۰۰ نفر از مراقبان سلامت سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به‌صورت تلفنی و روزانه انجام گرفته است.

وی گفت: همچنین سامانه ۱۵۱۹ را برای ارائه مشاوره تلفنی به کارکنان و خانواده‌های محترم آنان در نظر گرفتیم که پزشکان و پرستاران ما در این سامانه پاسخگوی سؤالات بودند.

سمیع تعداد فوتی‌های ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ را بین حدود ۲۵۰ هزار شاغل صنعت نفت (رسمی - قراردادی - پیمانکار)، ۱۶ نفر عنوان کرد و افزود: در میان نیروهای بهداشت و درمان صنعت نفت نیز اگرچه موارد ابتلا بوده است، اما هیچ فوتی نداشته‌ایم.

به گفته وی، اثرگذاری سختگیری‌های صنعت نفت در مناطق عملیاتی را می‌توان در وضع سفید شهرهای عسلویه، کنگان و دیر شاهد بود.

سمیع یادآور شد: سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در هماهنگی کامل با وزارت بهداشت، همه سیاست‌ها و دستورعمل‌های این وزارتخانه را مورد توجه قرار داده است.

تشریح عملکرد مدیریت اچ‌اس‌یی وزارت نفت

مدیرکل بهداشت، ایمنی، محیط زیست (اچ‌اس‌یی) و پدافند غیر عامل وزارت نفت در نشست معاون اول رئیس‌جمهوری با مدیران ارشد صنعت نفت گزارش مبسوطی از نحوه عملکرد این مدیریت ارائه داد.

سیدباقر مرتضوی، امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت‌ماه) در نشست معاون اول رئیس جمهوری با مدیران ارشد صنعت نفت آمار فوتی‌های ناشی از حادثه در شرکت ملی نفت ایران در سال ۹۸ را صفر اعلام کرد و با بیان اینکه خوشبختانه برای نخستین‌ بار است که در سطح این شرکت فوتی نداشته‌ایم، گفت: براساس آمارهای موجود تعداد فوتی‌های صنعت نفت نسبت به سال ۹۷، ۶۷ درصد کاهش داشته و این در حالی است که تعداد فوتی‌ها نسبت به بازه پنج سال پیش یعنی از سال ۸۸ تا ۹۳ رقمی حدود ۸۴.۱ دهم درصد کاهش را نشان می‌دهد.

این مقام مسئول در ادامه به شیوع ویروس کرونا در کشور اشاره و اظهار کرد: با توجه به اپیدمی شدن این ویروس در سطح کشور کارگروهی با عنوان «پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای جدید» در وزارت نفت تشکیل و الزام‌های پیشگیری و کنترل ابتلا به این ویروس در صنعت نفت ابلاغ شد.

به گفته مرتضوی، کمیته مدیریت شرایط اضطراری سطح ۳ با تدوین دستورعمل‌های هوشمندانه که برگرفته از تجربه‌های جهانی و نیز تجربه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور بود توانست به خوبی این بحران را مطابق با نوع وظایف شرکت‌های تابع وزارت نفت در مناطق عملیاتی دریایی و خشکی به خوبی مدیریت کند.

مدیرکل بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل وزارت نفت در ادامه ارائه گزارش این مدیریت عنوان کرد: فرماندهی صحنه ایده‌ای بود که برای نخستین‌ بار از سوی مقام عالی وزارت نفت مطرح شد که بر اساس این ایده همه کارها و فعالیت‌های سطح وزارتخانه یک فرم واحد و مشخصی را به خود گرفت.

وی افزود: در این راستا دستورعمل مدیریت شرایط اضطراری از سوی واحد بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل وزارت نفت تدوین شد تا در صورت ایجاد هرگونه حادثه، اقدام‌های مقتضی انجام شود.

مدیرکل بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیر عامل وزارت نفت با بیان اینکه حوادثی که در سطح این وزارتخانه رخ می‌دهد اغلب در سه سطح تعریف شده است، اظهار کرد: تدوین دستورعمل‌ها این امکان را برای ما به‌وجود آورده است که حتی اگر بزرگ‌ترین حادثه‌ای هم رخ دهد ما آن را بحران قلمداد نخواهیم کرد، بلکه به‌عنوان شرایط اضطراری در نظر می‌گیریم و آن را کنترل و مدیریت می‌کنیم.

مرتضوی یکی از مهم‌ترین محورهای کاری مدیریت شرایط اضطراری را تشکیل کمیته مدیریت شرایط اضطراری سطح ۳ عنوان و از این کمیته به عنوان نقش پشتیبان در بروز حوادث احتمالی یاد کرد و گفت: خوشبختانه با توجه به اقدام‌هایی که در سطح مدیریت بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیر عامل وزارت نفت انجام شده است در شرایط بحرانی هر سازمانی می‌داند که چه وظایفی به‌عهده دارد و به سرعت وارد عمل می‌شود.

ویروس کرونا در منطقه پارس جنوبی شیوع پیدا نکرد

همچنین مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در این نشست اعلام کرد که با اقدام‌های پیشگیرانه‌ و مقابله‌ای، ویروس کرونا در این منطقه عملیاتی شیوع پیدا نکرد.

هادی هاشم‌زاده‌فرهنگ، درباره دلیل اهمیت منطقه عملیاتی پارس جنوبی برای صنعت نفت کشور گفت: میدان پارس جنوبی، میدانی مشترک میان ایران و کشور قطر است که وزارت نفت ۲۴ بلوک توسعه‌ای در این میدان تعریف کرده و ما در گام‌های پایانی توسعه هستیم.

وی با بیان اینکه ۷۲.۵ درصد گاز مصرفی کشور تا پایان سال ۱۳۹۸ از این منطقه عملیاتی تأمین شده است، افزود: انرژی فسیلی ۷۳.۷ درصد گاز مصرفی کشور را تأمین می‌کند که میدان پارس جنوبی ۵۶ درصد این سهم را تا پایان سال ۹۸ به خود اختصاص داده است و این موضوع اهمیت این میدان برای سبد انرژی مصرفی کشور را نشان می‌دهد.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی درباره اقدام‌های انجام‌شده در این منطقه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: با توجه به اهمیت منطقه، برای مدیریت بحران ساختاری در سه سطح، شامل مجتمع، مجموعه پالایشگاه‌ها و در سطح منطقه ویژه انژی پارس جنوبی تدوین شد.

هاشم‌زاده‌فرهنگ تصریح کرد: در همین راستا تاکنون حدود ۷۲ جلسه تشکیل شده که همه دستورعمل‌ها، راهکارها و تدابیر پیشگیرانه و مقابله‌ای در قالب این کمیته‌های اضطراری در سطح منطقه جاری‌سازی شده است.

وی با اشاره به مجموعه اقدام‌های پیشگیرانه، گفت: خروجی نشست‌های این کمیته‌ها مجموعه اقدام‌هایی در سه بخش، شامل آموزش و توانمندسازی کارکنان و ساکنان همجوار منطقه عملیاتی، کنترل و محدودیت ورود افراد از مناطق پرخطر در کشور به منطقه عملیاتی و همچنین توقف پروژه‌ها و عملیات‌های پر خطر همچون تعمیرات اساسی بوده است.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی درباره اقدام‌های مقابله‌ای انجام شده، اظهار کرد: برگزاری رزمایش‌ها برای ایجاد آمادگی در تأسیسات و پالایشگاه‌ها، توسعه زیرساخت‌هایی همچون کمپ‌های قرنطینه در منطقه با ظرفیت ۳۰۰ تخت و استقرار سیستم‌های غربالگری هوشمند و اجرای همه الزام‌هایی که فاصله‌گذاری هوشمند را در منطقه پیاده می‌کند از جمله اقدام‌های مقابله‌ای بوده است.

هاشم‌زاده فرهنگ افزود: مجموعه این اقدام‌ها منجر شده که باوجود حضور بیش از ۷۱ هزار شاغل در منطقه اقتصادی و انرژی پارس و وجود ۵۰ تاسیسات و با این میزان گستردگی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا ۳۷ باشد و ما این موارد را با سیستم‌های غربالگری در مناطق سکونت افراد یا مبادی ورودی عملیاتی شناسایی کردیم.

وی تاکید کرد: در منطقه عملیاتی فقط دو مورد مبتلا به کرونا شناسایی شد که با حضور آنها در قرنطینه کاملاً مدیریت شدند و در عمل شیوع بیماری کرونا در منطقه ویژه پارس جنوبی اتفاق نیفتاد.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در پاسخ به پرسش اسحاق جهانگیری مبنی بر اینکه آیا مورد فوتی در این منطقه وجود داشته، گفت: خیر هیچ گونه مورد فوتی در این منطقه نبوده است.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۱۲:۱۷
پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، |
تعداد بازدید : ۶۷۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید