سال سرمایه‌گذاری برای تولید
امروز چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ ۱۵:۱۴

اخبار

دستاورد دیگری از واحد آموزش و پژوهش منطقه فارس/ مقاله «کاهش واقعی تجویز دارو : توانمندسازی استقلال بیمار» در یک نگاه

۱۷ خرداد ۱۴۰۴ ۱۴:۱۱
به همت واحد آموزش و پژوهش بهداشت و درمان صنعت نفت فارس مقاله « True Deprescribing: Empowering Patient ‘s Autonomy»، « کاهش واقعی تجویز دارو : توانمندسازی استقلال بیمار» در مجله Journal of Pharmaceutics & Drug Development به چاپ رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، با افزایش جمعیت سالمندان در جهان و به ویژه در ایران، آگاهی در خصوص نحوه مصرف دارو و در پی آن تلاش در جهت کاهش مصرف داروها مستقیماً با سلامت و کیفیت زندگی سالمندان در ارتباط است.


با شروع روند پیری بسیاری از فرآیندهای بیولوژیک بدن دچار تغییراتی می شود که می بایست از بٌروز آن ها برای سالم پیرشدن پیشگیری کرد.


بیشتر سالمندان به دلیل همراه داشتن بیماری های مزمن گوناگون نسبت به سایر گروه های سنی، ناچار به استفاده از مصرف داروهای مختلف هستند.


طبق گزارش موسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر، ۵۰ درصد افراد بین ۵۷ تا ۸۵ سال روزانه بیش از ۵ دارو یا مکمل مصرف می کنند، این امر خطر ایجاد عوارض دارویی را افزایش می دهد.


افزایش سن همچنین توانایی بدن شما برای جذب و فیلتر کردن داروها را کاهش می دهد، این بدان معنی است که یک فرد مسن ممکن است به یک داروی تجویزی با دوز کمتر نسبت به یک فرد جوان تر وابسته شود یا دچار عوارض جانبی ناشی از آن شوند.


 با افزایش تعداد داروهای مصرفی، احتمال تداخلات دارویی در سالمندان افزایش می‌یابد. این می‌تواند به مشکلات جدی‌تری منجر شود. 


برای جلوگیری از این مشکل، لازم است که پزشکان با دقت داروهای مصرفی را تجویز کنند چون سالمندان به دلیل ضعف پاکسازی بدن، به اثرات جانبی داروها حساس‌تر هستند، به طوری که این اثرات می‌توانند مشکلات جدی را ایجاد کنند.


در همین راستا، دکتر امیرحسین طباطبایی، رییس واحد آموزش و پژوهش بهداشت و درمان صنعت نفت فارس و نگار امیری، کارشناس این واحد با در نظر گرفتن این واقعیت که سالمندان در کنار تجویز دارو و توصیه های پزشکی، جهت مدیریت سلامت خود نیاز به کاهش منطقی مصرف دارو نیز دارند تا مابقی سال های زندگی خود را به مصرف اقلام مختلف داروها نگذرانده و به آسودگی روزگار سپری کنند؛ اقدام به نگارش مقاله 
True Deprescribing: Empowering Patient ‘s Autonomy « کاهش واقعی تجویز دارو : توانمندسازی استقلال بیمار» نمودند که در نهایت به همت تیم واحدآموزش و پژوهش در مجله:Journal of Pharmaceutics & Drug Development  به چاپ رسیده  است.


این مقاله حاکی است:


پیشرفت‌های علم پزشکی منجر به افزایش امید به زندگی و در نتیجه افزایش شیوع انواع بیماری‌های غیر واگیر مانند آرتریت، بیماری‌های قلبی-عروقی و اختلالات شناختی شده است که به مصرف روزانه چند دارویی وعوارض جانبی حاصله مانند تداخلات دارویی و بار مالی ناشی ازآن برجامعه می‌شود. 


حال مسئله ای که انتظار می‌رود مورد ارزیابی قرار گیرد، احترام به تصمیم آگاهانه سالمندان برای ادامه یا قطع مصرف دارو است که می توان ازآن به عنوان "کاهش واقعی دارو" True Deprescribing ذکر نمود.
 
این موضوع بدون پیچیدگی نیست، اما در عین حال باید به حقوق بیماران احترام گذاشته شود.
Journal of Pharmaceutics & Drug Development
Accepted Date:Aprill2025
Published Date:May 2025
آموزش و پژوهش

نظرات بینندگان