سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۲۰:۳۱

اخبار

گرسنگی و ناامنی غذایی یکی از عوامل اصلی ناآرامی‌ها و درگیری‌ها در جوامع است

مشاور تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت فارس گفت: برخورداری از حق غذا به توسعه‌ی اقتصادی کمک می‌کند، افراد سالم قادر به کار مؤثرتر و تولید بیشتر هستند که در نهایت به رشد اقتصادی و کاهش فقر منجر می‌شود، همچنین تأمین حق غذا می‌تواند به کاهش تنش‌ها و ناآرامی‌های اجتماعی کمک کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، شعار امسال «حق داشتن غذا برای زندگی بهتر و آینده‌ی بهتر» است و این امر بر اهمیت دسترسی به غذا به عنوان یک حق اساسی بشر تاکید می‌کند. 


دکتر مهردخت حاج حسینی همرمان با روز جهانی غذا عنوان کرد: غذا سومین نیاز اساسی انسان بعد از هوا و آب است و همه باید حق داشته باشند که به غذای کافی دسترسی داشته باشند. 


عضو شورای تخصصی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت افزود: حقوق بشر مانند حق غذا، زندگی، آزادی، کار و تحصیل توسط اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و دو میثاق بین‌المللی الزام‌آور به رسمیت شناخته شده است. 


وی اضافه کرد: تنها زمانی که همه از حق انسان برای داشتن غذای کافی برخوردار شوند، می‌توانیم به سایر حقوق بشر و اهداف توسعه‌ی پایدار دست یابیم. 


دکتر حاج حسینی با اشاره به اینکه"در حال حاضر، حدود ۷۳۳ میلیون نفر در جهان عمدتا به دلیل جنگ‌ها، شوک‌های آب و هوایی، نابرابري‌ها و رکود اقتصادی گرسنه هستند" گفت: بیش از ۲.۸ میلیارد نفر توانایی پرداخت هزینه‌های یک رژیم غذایی سالم را ندارند؛ یعنی حتی اگر کالری کافی دریافت نمایند، ممکن است مواد مغذی و متنوع مورد نیاز برای سالم بودن را دریافت نکنند، به بیان ساده، تقریبا نیمی از جمعیت جهان امروز مواد مغذی مورد نیاز خود را برای رشد و در برخی موارد زنده ماندن دریافت نمی‌کنند. 


مشاور تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت فارس اظهار داشت: این بدان معناست که تقریبا نیمی از جهان احتمال بیشتری دارد که بیمار شوند، به طور مداوم به بیماری‌های مزمن مبتلا گردند یا توان لازم برای برخورداری از یک زندگی فعال را نداشته باشند. 


وی با بیان اینکه "همه‌ی این‌ها به دلیل یک موضوع بسیار اساسی است: عدم دسترسی به غذای کافی" تصریح کرد: ما به تجربه می‌دانیم که تولید غذای بیشتر به تنهایی راه حل نیست و تولیدکنندگان غذا در سراسر جهان در حال حاضر به اندازه‌ی کافی برای همه‌ی ما غذا تولید می کنند، مهم دسترسی همه به غذاهای مغذی، متنوع، ایمن و کافی در همه جا و با قیمتی مقرون به صرفه است. 


دکتر حاج حسینی ابراز کرد: هر فرد باید قادر باشد غذاهایی را که از نظر فرهنگی و اجتماعی با آن سازگار است، مصرف کند، این امر به حفظ تنوع غذایی و فرهنگی کمک می‌کند. 


مشاور تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت فارس تاکید کرد: برخورداری از حق غذا به توسعه‌ی اقتصادی نیز کمک می‌کند، افراد سالم قادر به کار مؤثرتر و تولید بیشتر هستند که در نهایت به رشد اقتصادی و کاهش فقر منجر می‌شود، همچنین تأمین حق غذا می‌تواند به کاهش تنش‌ها و ناآرامی‌های اجتماعی کمک کند، گرسنگی و ناامنی غذایی یکی از عوامل اصلی ناآرامی‌ها و درگیری‌ها در جوامع است. 


وی گفت: تأمین حق غذا نیازمند توجه جدی به سیاست‌ها، برنامه‌ها و همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های کشاورزی، امنیت غذایی و حقوق بشر است. 


دکتر حاج حسینی با تاکید بر اینکه" ما با هم می‌توانیم تغییردهنده باشیم" اضافه کرد: در این زمینه همه‌ی ما نقشی داریم؛ دولت‌ها، بخش خصوصی، کشاورزان، دانشگاه‌ها، جامعه‌ی مدنی و افراد باید با یکدیگر همکاری کنند تا از تنوع بیشتری از غذاهای مغذی، مقرون‌به‌صرفه، در دسترس، ایمن و پایدار اطمینان حاصل کنند و به امنیت غذایی و رژیم‌های غذایی سالم برای همه دست یابند. 


*روز جهانی غذا ۱۶ اکتبر هر سال از سوی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) برگزار می‌شود تا توجه جهانیان را به مسایل مرتبط با نظام غذا و تغذیه جلب کند. جشن‌ها و رویدادهای این روز در ۱۵۰ کشور جهان به بیش از ۵۰ زبان دنیا نیز برگزار می‌شود.


گرسنگی و ناامنی غذایی یکی از عوامل اصلی ناآرامی‌ها و درگیری‌ها در جوامع است

۲۵ مهر ۱۴۰۳ ۱۱:۵۴
روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۸۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید