پزشک عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس معتقد است، در دو سال گذشته به دلیل همه گیری کرونا، مراقبت های ویژه و قرنطینه، میزان ابتلا به آنفلوانزا به پایین ترین حد ممکن در ۲۵ سال گذشته رسیده بود اما این پاییز و زمستان این طور نخواهد بود و ابتلا به بیماری آنفولانزا افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، دکتر مژده باقری در خصوص شیوع بیماری آنفولانزا، عنوان کرد: شیوع آنفولانزا در ایران در سال 1402 همواره وجود دارد و هر ساله در زمانی که هوا سردتر میشود و آلودگی افزایش مییابد، شیوع بیشتری دارد.
وی افزود: در سال جاری و با آغاز فصل پاییز، تعداد افراد مبتلا به آنفولانزا در ایران به تدریج افزایش یافته است.
پزشک عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس از علایم آنفلوانزا گفت و تصریح کرد: بیشتر علائم آنفولانزا مشابه با سرماخوردگی هستند و با علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه میشوند، علائم آنفولانزا ناگهانی شروع میشوند، در حالی که علائم سرماخوردگی به تدریج ظاهر میشوند، همچنین علائم آنفولانزای جدید در ایران مشابه قبلی هستند و تنها شدت آن ممکن است متغیر باشد.
وی با بیان اینکه، آغاز علایم اکثرا ناگهانی است و این روزها شایع شده است، گفت: علایم به صورت های: تب و لرز( تب شدید )، میالژی ( بدن درد )، ضعف و بی حالی، سردرد، بی اشتهایی، گلودرد، سرفه خشک، علایم گوارشی ( دل درد و تهوع ) نمایان می شود و تب ۲-۴ روز طول می کشد و سرفه ها معمولا مدت طولانی تری ادامه می یابد.
دکتر باقری، ابراز کرد: تشخیص آنفلوانزا، بر اساس تشخیص بالینی و تست PCR می باشد و درمان این بیماری در اغلب موارد با دادن مایعات، تب بر و درمان علامتی گلودرد و سرفه می باشد.
وی در خصوص مواردی که نیازمند بستری بعد از ابتلا به آنفلوانزا می باشد، اظهار داشت: دیسترس تنفسی متوسط یا شدید، عدم پاسخ به درمان سرپایی تا ۴۸ ساعت، استفراغ مقاوم به درمان سرپایی و بیمار توکسيک ( بسیار بدحال ) و کاهش سطح هوشیاری، از این قبیل موارد هستند.
این پزشک عمومی در رابطه با علایمی که نشان دهنده ایجاد عفونت ثانویه باکتریال است و نیازمند مراجعه به پزشک معالج می باشد، بیان کرد: تب طول کشیده بیشتر از ۴ روز، عود تب بعد از قطع تب، بدتر شدن حال عمومی بیمار، بیشتر شدن علایم عمومی بیمار و علایم اوتیت و سینوزیت، از علایمی است که نشان دهنده ایجاد عفونت ثانویه باکتریال است.
وی در پاسخ به این سوال که " برای جلوگیری از عفونت های ویروسی چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم ؟ " توضیح داد: در این خصوص، اقدامات ساده ای مانند شستن مرتب دست ها، استفاده از ضد عفونی کننده دست زمانی که نمی توانید دست ها ی خود را بشویید، اجتناب از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان می تواند به شما کمک کند تا سالم بمانید، همچنین، مطمئن شوید که خوب غذا میخورید، از نظر جسمی فعالیت دارید و خواب شبانه خوبی نیز دارید.
دکتر باقری گفت: در فصل پاییز به دلیل کاهش دما، میزان ابتلا به بیماری های تنفسی بیشتر می شود، با این حال ماه اول و دوم پاییز، بهترین زمان برای تقویت سیستم ایمنی در برابر دو ویروس آنفولانزا و کووید ۱۹ است.
وی، درباره افرادی که باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند، ابراز کرد: افراد با سن ۶۵ سال و بالاتر، خانم های باردار، کودکان شش ماهه تا ۵ ساله ( به ویژه کودکان شش ماهه تا دو ساله ) و کلیه افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مزمن مثل دیابت، آسم، بیماری های قلبی و... در هر سنی ( بالاتر از سن شش ماهگی )، باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
این پزشک عمومی در بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، به علت افزایش مبتلایان، توصیه کرده است که واکسن آنفولانزا به گروههایی که در معرض خطر بیشتری هستند، مانند سالمندان و افرادی که دارای بیماریهای زمینهای هستند، تزریق شود؛ همچنین در محیطهای شلوغ و پر جمعیت، استفاده از ماسک نیز توصیه میشود.
دکتر باقری همچنین در خصوص بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا، اعلام کرد: اواخر شهریور ماه و نیمه اول مهرماه می تواند بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا باشد.
پزشک عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس اذعان داشت: افراد با سابقه آلرژی شدید و کشنده به اجزای واکسن آنفلوانزا مثل تخم مرغ و ژلاتین و کسانی که نسبت به انتی بیوتیک ها، ژلاتین، و یا تخم مرغ حساسیت دارند حتما پیش از تزریق واکسن آنفلوانزا با پزشک معالج خود مشورت کنند، نباید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.
به گفته وی، آنفولانزا اگرچه بیماری شایعی است، اما در مواردی میتواند برای سلامتی افراد بسیار خطرناک باشد؛ بنابراین، توصیه میشود که در صورتی که دارای عوامل خطر خاصی هستید یا علائم شدید دارید، حتماً به پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید.