سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ۱۱:۳۳

اخبار

تشخیص زودهنگام سرطان سینه بیشتر در نتیجه معاینات انجام شده توسط خود بیماران امکانپذیر است

متخصص زنان و زایمان بهداشت و درمان صنعت نفت فارس معتقد است؛ معاینه سرطان پستان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا در مراحل اولیه علائم واضحی وجود ندارد و تشخیص زودهنگام سرطان سینه بیشتر در نتیجه معاینات انجام شده توسط خود بیماران امکان پذیر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، دکتر سارا صادقی در گفتگو با واحد روابط عمومی این مرکز، گفت: سرطان سینه یک بیماری است که در نتیجه تومور ایجاد می‌شود که به دلیل تغییر و تکثیر کنترل نشده یکی از گروه ‌های سلولی تشکیل دهنده بافت پستان ایجاد می‌شود.


متخصص زنان و زایمان بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در این باره، افزود: بافت سرطانی ابتدا به اطراف خود و سپس به غدد لنفاوی نزدیک سینه گسترش می‌یابد، در بیمارانی که سرطان پستان به موقع تشخیص داده نمی‌شود و درمان نمی‌شوند، سرطان به سایر اندام‌ها گسترش می‌یابد و به مرحله غیرقابل درمان می‌رود.


وی اضافه کرد: همانطور که سرطان یک بیماری واحد نیست، سرطان سینه نیز یک بیماری واحد نیست و انواع مختلفی از سرطان سینه وجود دارد و این سزطان می‌تواند در قسمت‌های مختلف سینه شروع شود.

 

**************  


دکتر صادقی در خصوص اهمیت تشخیص به موقع سرطان سینه، عنوان کرد: گرچه سرطان سینه به طور معمول هیچ نشانه‌ای در مراحل اولیه ایجاد نمی‌کند، کشف به موقع می‌تواند وضعیت فرد مبتلا به سرطان سینه را از قربانی به نجات‌یافته تغییر بدهد. 


وی گفت: در جوامعی که زنان معاینات شخصی ماهیانه‌ی سینه‌ها را جدی می‌گیرند و در مواجهه با علائم وقت را برای ملاقات با پزشک هدر نمی‌دهند سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود که این موضوع کار درمان را آسان‌تر می‌کند.


این پزشک متخصص درباره تشخیص سرطان سینه ابراز کرد: شروع سرطان سینه با سایر انواع سرطان متفاوت است، این بیماری که در مراحل اولیه علائم زیادی ایجاد نمی کند، تشخیص زودهنگام را دشوار می کند. 


دکتر صادقی اظهار داشت: از آنجایی که این بیماری تا مراحل پیشرفته علائم واضحی از خود نشان نمی دهد، برای تشخیص بیماری در مراحل اولیه، لازم است زنان به طور منظم غربالگری پستان را انجام دهند. 


وی افزود: این اسکن‌ها باید با معاینه فیزیکی (توسط پزشکان مجرب در پستان) سونوگرافی پستان در زنان زیر 40 سال و معاینه فیزیکی سونوگرافی و ماموگرافی در زنان بالای 40 سال انجام شود، در سنین 40 تا 50 سالگی انجام ماموگرافی هر 2 سال یکبار و برای افراد بالای 50 سال سالانه توصیه می‌شود. 


متخصص زنان و زایمان بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، اضافه کرد: افزودن روش تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MR) به روش‌های تشخیصی در ساختارهای پستانی با سینه متراکم و سفتی منتشر، تشخیص را آسان‌تر می‌کند، کمپین های آگاهی رسانی درباره سرطان پستان نیز بر توسعه آگاهی در مورد این بیماری و اهمیت تشخیص زودهنگام تاکید دارند.

 

گزارش سرطان سینه 2


***********   


دکتر صادقی از خودآزمایی سرطان سینه نیز گفت و اظهار کرد: معاینه سرطان پستان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا در مراحل اولیه علائم واضحی وجود ندارد. 


وی گفت: تشخیص زودهنگام سرطان سینه بیشتر در نتیجه معاینات انجام شده توسط خود بیماران امکان پذیر است، کنترل سرطان سینه که خود بیماران انجام می دهند، ناحیه سینه و زیر بغل را پوشش می دهد و به طور کلی این بررسی ها که باید ماهی یک بار توسط خانم های بالای 20 سال انجام شود، زود تشخیص داده می شود.


این پزشک متخصص توضیح داد: این کنترل ها باید 5-4 روز پس از پایان دوره قاعدگی که اثر هورمون ها کمتر از حد طبیعی است انجام شود. معاینه سینه را می توان در مقابل آینه، زیر دوش یا در حالت درازکش انجام داد، در مقابل آینه در محیطی با نور کافی لازم است اطراف و زیر سینه ها، نوک سینه ها و زیر بغل ها را با دست و به صورت چشمی و با بالاتنه برهنه بررسی کرد.


وی افزود: اول از همه، هر گونه ناهنجاری در اندازه، تقارن و رنگ سینه ها جلوی آینه. افتادگی نوک پستان؛ پوست سینه باید از زوایای مختلف بررسی شود تا مشخص شود که آیا قرمزی وجود دارد یا خیر. سپس همان مشاهده را باید با بازوهای بالا رفته انجام داد. در این مرحله باید توجه داشت که آیا تورم به خصوص زیر بغل وجود دارد یا خیر. در معاینه دستی که می¬تواند به صورت درازکش یا ایستاده انجام شود، بررسی می شود که آیا توده زیر سینه، نوک سینه و زیر بغل وجود دارد یا خیر.


دکتر صادقی بیان کرد: در لمس ایستاده باید از دست چپ برای سینه راست و از دست راست برای سینه چپ استفاده شود. دور سینه و زیر بغل باید با انجام حرکات دایره ای با انگشت اشاره، وسط و حلقه و کمی افزایش فشار بررسی شود. در لمس انجام شده در وضعیت خوابیده به پشت، بازوی راست باید بالای سر برای کنترل سینه راست و بازوی چپ برای کنترل سینه چپ قرار گیرد. در این مرحله لازم است یک حوله یا بالش زیر شانه ها برای معاینه گذاشته شود. درست مانند ایستادن باید با حرکات دایره ای بررسی شود که آیا توده ای در اطراف سینه و زیر بغل وجود دارد یا خیر.


وی اضافه کرد: در عین حال، نوک پستان باید برای بررسی ترشح یا خونریزی فشرده شود. در صورت مشاهده توده یا توده در حین انجام این حرکات، مراجعه به مراکز درمانی ضروری است.


***********  


متخصص زنان و زایمان بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در پاسخ به این سوال که "چگونه می توان از خود در مقابل سرطان سینه محافظت کرد؟ " عنوان کرد: روش هایی نظیر: پرهیز از مواد سرطان زا مانند سیگار و الکل، تغذیه سالم و ورزش منظم، مراقبت برای حفظ وزن ایده آل، شیردهی در 6 ماه اول برای افرادی که بچه دارند، بچه دار نشدن خیلی دیر، توجه به مصرف داروهای هورمونی و ترمیم سینه بعد از سرطان پستان؛ برای پیشگیری از سرطان سینه تا حد امکان وجود دارد.


وی همچنین از عوامل غیر مرتبط با سرطان سینه گفت و اذعان داشت: عواملی نظیرِ استفاده از ضد تعریق، پوشیدن سوتین زیر سیمی، سقط جنین، داشتن تغییرات فیبروکیستیک سینه (بافت سینه متراکم با کیست های خوش خیم)، حاملگی چند قلو، قهوه و کافئین و استفاده از رنگ مو؛ این موارد بر خطر ابتلا به سرطان سینه تأثیری ندارند.

 

گزارش سرطان سینه 1


**********   


دکتر صادقی در پایان در خصوص درمان سرطان سینه، گفت: بسته به مرحله بیماری، ویژگی های بیمار و سلامت عمومی، گزینه های درمانی ممکن است شامل یک یا چند مورد باشد: جراحی، پرتودرمانی، هورمون درمانی، شیمی درمانی یا درمان هدفمند
به گفته وی، درمان سرطان سینه می تواند به روش‌های موضعی و عمومی صورت گیرد، از درمان های موضعی می توان به جراحی و پرتو درمانی اشاره کرد و از درمان های عمومی می توان به هورمون درمانی، شیمی درمانی، درمان بیولوژیک اشاره کرد، در برخی موارد نیز از هر دو روش استفاده می شود، از رایج ترین شیوه های درمان جراحی می باشد که در آن یا توده سرطانی یا کل بافت پستان برداشته می شود.
 
۹ مهر ۱۴۰۲ ۰۹:۴۴
روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۲۱۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید